The Cambridge English Scale – noul mod de comunicare a rezultatelor la examenele Cambridge

Din ianuarie 2015 se va folosi Cambridge English Scale – o nouă modalitate de comunicare a rezultatelor de la examene, pentru a putea oferi mai multe detalii despre nivelul competențelor candidaților. Mai jos este noua reprezentare a modului de evaluare a rezultatelor (Click pe imagine pentru marire).

cambridge english scale full range

 

Cambridge English Scale reprezintă un set de punctaje folosite pentru transmiterea rezultatelor la examenele Cambridge English si permite o raportare mai detaliată și mai directă a rezultatelor de la examene, totodata venind în sprijinul tuturor celor implicați, respectiv candidați, profesori, universități și oficii de imigrație.

Avantaje

  • Rezultate mai detaliate – candidații primesc câte o notă pentru fiecare competență (Reading, Writing, Listening și Speaking), plus Use of English. Ei vor primi totodată și o notă generală pentru examen, pe baza Cambridge English Scale.
  • Raportare clară și coerentă – rezultatele tuturor tipurilor de examene vor fi bazate pe același sistem de punctare. Notele în baza Cambridge English Scale vor înlocui actualele punctaje standard și profil al candidatului.
  • Rezultate ușor de comparat – armonizarea examenelor cu sistemele CEFR (în limba engleză), IELTS (în limba engleză) și între ele este evidentă. Rezultatele în baza acestor punctaje oferă totodată o mai bună apreciere a progreselor făcute de candidați de la un examen la altul.

Mai jos puteti viziona un filmulet de prezentare in detaliu a Cambridge English Scale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s